Opis
Najlepszej jakości mięso
Mięso jagnięce jest mięsem delikatnym, soczystym, łatwo strawnym i dobrze przyswajalnym. Jest również bogate w związki mineralne: potas, żelazo, sód, cynk, fosfor, magnez, siarkę. Jagnięcina to również bogactwo witamin: B1,B2, B6, B12 i PP.
Mięso indycze słynie ze swoich walorów zdrowotnych – polecane jest przy alergiach i dietach niskokalorycznych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, a dużą białka, jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. Mięso indycze zawiera znaczne ilości witamin z grupy B: niacynę, ryboflawinę i tiaminę.
Konserwa Indyk plus Jagnięcina przygotowywana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości kawałków świeżego mięsa pochodzącego z własnego zakładu przetwórczego. Mięso jagnięce użyte w procesie produkcji konserwy pochodzi z naszego własnego chowu i zostało wyprodukowane tylko w oparciu o wypas pastwiskowy owiec.
W każdej puszcze znajdują się całe soczyste kawałki drobiowego i jagnięcego mięsa, a smak, zapach oraz konsystencja sprawiają, że konserwy te często porównywane są do konserw wojskowych produkowanych w czasach PRL, uważanych do dzisiaj za wzór prawdziwej konserwy.
Idealna na biwak
Dzięki wysokiej zawartości kalorii doskonale nadaję się jako źródło pożywienia w czasie biwaku czy pieszych wycieczek. Konserwy mogą być spożywane zarówno po podgrzaniu jak i na zimno. Konserwa mięsna polskiej produkcji wytwarzana tradycyjnymi metodami, zapakowana w puszkę z wieczkiem typu easy-open, które nie wymaga otwieracza, gwarantującą świeżość produktu przez wiele miesięcy.
Bez sztucznych substancji
Konserwa produkowana jest tylko z najwyższej jakości mięsa i przypraw. Produkt nie zawiera żadnych sztucznych substancji. Bez glutenu.
Składniki: mięso indycze ~ 70%, mięso jagnięce ~ 30%, sól i przyprawy naturalne
Kraj pochodzenia mięsa: Polska
Producent: Marlej Sp. z o.o.
Produkt należy przechowywać w temperaturze 5°C do 25°C.
Termin przydatności do spożycia: min. 1,5 roku od daty produkcji
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 310 kcal
Tłuszcz: 2,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany: 4,2 g, w tym cukry 3,3 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: 8,6 g
Sól: 1,8 g
Masa netto: 300g