Opis
Najlepszej jakości mięso
Żołądki z kurcząt są doskonałym źródłem białka, zawierają cynk, miedź, potas, żelazo, selen, witaminy B1 i B2 oraz niacynę. Dzięki zawartości choliny regulują gospodarkę lipidową i funkcjonowanie wątroby oraz układu nerwowego.
Konserwa Żołądki z Kurcząt przygotowywana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości kawałków świeżego mięsa pochodzącego z własnego zakładu przetwórczego.
W każdej puszcze znajdują się całe soczyste kawałki drobiowego mięsa, a smak, zapach oraz konsystencja sprawiają, że konserwy te często porównywane są do konserw wojskowych produkowanych w czasach PRL, uważanych do dzisiaj za wzór prawdziwej konserwy.
Idealna na biwak
Dzięki wysokiej zawartości kalorii doskonale nadaję się jako źródło pożywienia w czasie biwaku czy pieszych wycieczek. Konserwy mogą być spożywane zarówno po podgrzaniu jak i na zimno. Konserwa mięsna polskiej produkcji wytwarzana tradycyjnymi metodami, zapakowana w puszkę z wieczkiem typu easy-open, które nie wymaga otwieracza, gwarantującą świeżość produktu przez wiele miesięcy.
Bez sztucznych substancji
Konserwa produkowana jest tylko z najwyższej jakości mięsa i przypraw. Produkt nie zawiera żadnych sztucznych substancji. Bez glutenu.
Składniki: żołądki z kurcząt ~ 72%, skórki drobiowe, cebula, sól i przyprawy naturalne
Kraj pochodzenia mięsa: Polska
Producent: Marlej Sp. z o.o.
Produkt należy przechowywać w temperaturze 5°C do 25°C.
Termin przydatności do spożycia: min. 1,5 roku od daty produkcji
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 100 kcal
Tłuszcz: 3,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany: 1,6 g, w tym cukry 1,0 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: 15 g
Sól: 0,95 g
Masa netto: 300g