Opis
Najlepszej jakości mięso
Mięso z kaczki jest najbardziej odżywczym mięsem. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, spore ilości witaminy z grupy B oraz takie witaminy jak A, E czy PP, a także minerały: cynk, magnez, żelazo, mangan, miedź, fosfor i potas.
Konserwa Kaczka Prepersa przygotowywana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości kawałków świeżego mięsa pochodzącego z własnego zakładu przetwórczego.
W każdej puszcze znajdują się całe soczyste kawałki drobiowego mięsa, a smak, zapach oraz konsystencja sprawiają, że konserwy te często porównywane są do konserw wojskowych produkowanych w czasach PRL, uważanych do dzisiaj za wzór prawdziwej konserwy.
Idealna na biwak
Dzięki wysokiej zawartości kalorii doskonale nadaję się jako źródło pożywienia w czasie biwaku czy pieszych wycieczek. Konserwy mogą być spożywane zarówno po podgrzaniu jak i na zimno. Konserwa mięsna polskiej produkcji wytwarzana tradycyjnymi metodami, zapakowana w puszkę z wieczkiem typu easy-open, które nie wymaga otwieracza, gwarantującą świeżość produktu przez wiele miesięcy.
Bez sztucznych substancji
Konserwa stworzona w oparciu o recepturę Pierwszego Polskiego Prepersa Adolfa Kudlińskiego.
Konserwa produkowana jest tylko z najwyższej jakości mięsa i przypraw. Produkt nie zawiera żadnych sztucznych substancji. Bez glutenu.
Składniki: mięso z kaczki, mięso drobiowe, sól i przyprawy naturalne
Kraj pochodzenia mięsa: Polska
Producent: Marlej Sp. z o.o.
Produkt należy przechowywać w temperaturze 5°C do 25°C.
Termin przydatności do spożycia: min. 1,5 roku od daty produkcji
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 188 kcal
Tłuszcz: 13 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,9 g
Węglowodany: 1,7 g, w tym cukry <0,5 g
Błonnik: 0 g
Białko: 17 g
Sól: 1,5 g
Masa netto: 300g
* etykieta zastępcza na wieczku puszki