Opis
Najlepszej jakości mięso
Mięso wieprzowe jest bogate w białko. Znajdziemy w nim witaminy z grupy B oraz takie witaminy jak A czy E, a także minerały: sód, potas, żelazo oraz cynk.
Konserwa Wieprzowa przygotowywana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości kawałków świeżego mięsa pochodzącego z własnego zakładu przetwórczego.
W każdej puszcze znajdują się całe soczyste kawałki mięsa wieprzowego, a smak, zapach oraz konsystencja sprawiają, że konserwy te często porównywane są do konserw wojskowych produkowanych w czasach PRL, uważanych do dzisiaj za wzór prawdziwej konserwy.
Idealna na biwak
Dzięki wysokiej zawartości kalorii doskonale nadaję się jako źródło pożywienia w czasie biwaku czy pieszych wycieczek. Konserwy mogą być spożywane zarówno po podgrzaniu jak i na zimno. Konserwa mięsna polskiej produkcji wytwarzana tradycyjnymi metodami, zapakowana w puszkę z wieczkiem typu easy-open, które nie wymaga otwieracza, gwarantującą świeżość produktu przez wiele miesięcy.
Bez sztucznych substancji
Konserwa produkowana jest tylko z najwyższej jakości mięsa i przypraw. Produkt nie zawiera żadnych sztucznych substancji. Bez glutenu.
Składniki: mięso wieprzowe 99%, przyprawy naturalne
Kraj pochodzenia mięsa: Polska
Producent: Marlej Sp. z o.o.
Produkt należy przechowywać w temperaturze 5°C do 25°C.
Termin przydatności do spożycia: min. 1,5 roku od daty produkcji
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 171 kcal
Węglowodany: 0,7 g
Sód: 0,8 g
Tłuszcz: 10 g
Białko: 20 g
Masa netto: 300g