Opublikowano

Pieczona papryka z kukurykarzem

Konserwa Kukurykarz – wspaniała mieszanka mięsa ,warzyw, ryżu i przypraw o smaku domowych gołąbków. Jak każda nasza konserwa nadaje się do spożycia na zimno i na gorąco, może być także  wykorzystana jako farsz do gołąbków,  nadzienie do  papryki, cukinii  i innych warzyw.

Pieczona papryka z kukurykarzem.
Trudność : łatwe

Potrzebne składniki:

Przygotowanie:

Przepis na faszerowaną paprykę:

  1. Dokładnie umyj dwie papryki. Najlepiej sprawdzą się słodkie, czerwone, ale możesz użyć również papryki zielonej lub żółtej.
  2. Przekrój papryki wzdłuż i starannie usuń z nich pestki.
  3. Do każdej połówki papryki włóż naszą konserwę KUKURYKARZ wymieszaną z drobno posiekaną cebulką i serem, wypełniając ponad połowę jej wysokości. Dokładnie rozprowadź farsz.
  4. Posyp wierzch startym żółtym serem typu gouda lub cheddar.
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 150°C przez około 15 minut, aż papryka się zarumieni i zmięknie.

Smacznego! 😊