Konserwa Kukurykarz – wspaniała mieszanka mięsa ,warzyw, ryżu i przypraw o smaku domowych gołąbków. Jak każda nasza konserwa nadaje się do spożycia na zimno i na gorąco, może być także wykorzystana jako farsz do gołąbków, nadzienie do papryki, cukinii i innych warzyw.
Pieczona papryka z kukurykarzem.
Trudność : łatwe
Potrzebne składniki:
- konserwa Kukurykarz
- Dwie czerwone papryki
- Ser gouda lub cheddar
- Jedna cebula
Przygotowanie:
Przepis na faszerowaną paprykę:
- Dokładnie umyj dwie papryki. Najlepiej sprawdzą się słodkie, czerwone, ale możesz użyć również papryki zielonej lub żółtej.
- Przekrój papryki wzdłuż i starannie usuń z nich pestki.
- Do każdej połówki papryki włóż naszą konserwę KUKURYKARZ wymieszaną z drobno posiekaną cebulką i serem, wypełniając ponad połowę jej wysokości. Dokładnie rozprowadź farsz.
- Posyp wierzch startym żółtym serem typu gouda lub cheddar.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 150°C przez około 15 minut, aż papryka się zarumieni i zmięknie.
Smacznego! 😊